Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úvod

22. 5. 2011

 Pevné zdraví je náš nejcennější poklad. Cítit se tělěsně i duševně dobře je přirozená součást každodenního života. Nicméně jen zřídkakdy si uvědomujeme tu pravou hodnotu zdaví dříve, než onemocníme. Jinými slovy, většina z nás bere své zdraví jako samozřejmost. 

Co určuje pevné zdraví 

Naše zdraví i pocit spokojenosti ovluvnuje mnoho věcí. K nejdůležitějším patří genetické faktory, prostředí, v němž žijeme, zdravotnická péče a v neposlední řadě životospráva. Některé vlivy ovšem působí více, jiné méně.Například dosažitelná zdravotnická péče přispívá našemu zdraví méně procenty než genetické faktory. Abychom si své zdraví uchovali co nejdéle, měli bychom dodržovat správnou životosprávu.


 

 Regenerace a hojení 
 

Lidké tělo se neustále obnovuje. Každým okamžikem se základní hmota opotřebovává a současně se regeneruje novými biochemickými sloučeninami v tkáních. Každoročně se obnoví asi 98 % tělesných tkání. Suroviny, které lidské tělo k tomuto znovubudování potřebuje, pocházejí výlučně s potravy. Znamená to, že naše tělo je tvořeno v zásadě z toho, co sem snědli během minulého roku.
 

Obrázky - Ovoce : 6

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář